Az oldal cookie-kat használ. Bővebb információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Elfogadom
Termékek Menü
0
+36706773350

Élre törnek a kínai mobilgyártók

Meglepő fordulatot hozott az idei 3. negyedéves statisztika a mobiliparban!

Élre törnek a kínai mobilgyártók

A legfrissebb statisztika alapján ugyan még mindig a Samsung és az Apple vezet, de a piaci részesedésük 1 év alatt hatalmasat esett. A Samsung 2015 3. negyedévi adatai alapján az idei negyedévre 4,4%-ot csökkent a világpiaci részesedésből. A Samsungnál nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ebben az adatban még nincs benne a Galaxy Note 7 óriási bukása. Az Apple szintén kudarcként könyvelheti el az elmúlt évet, ugyanis 1,5%-kal fogyatkozott meg a piaci részesedése.

A legnagyobb nyertes egyértelműen az Oppo 3,3%-os növekedéssel és a BBK Communication Equipment a maga 2,4%-os előre haladásával a világpiacon. Az Oppo egyelőre a hazai piacokon nem túl népszerű, mivel a magyar nyelvű menürendszere erősen hiányos. A BBK Communication legnépszerűbb márkája a OnePlus. Olyan jól sikerült a júniusi OnePlus 3 debütálása, hogy alig bírta a nagy rohamot a cég. A OnePlus újabb erőpróbát tart a napokban, ugyanis piacra dobják a OnePlus 3T-t, ami akár már a karácsonyfa alá is bekerülhet!

A táblázatban nem elírás, hogy az egyéb gyártók részesedése közel 48,6%, ami egy hatalmas szelet a mobiltelefonok piaci tortájából. Ugyan pontos adat nincs, de ide soroljuk a Xiaomi-t, ami az elmúlt héten feldobta a labdát a Mi MIX csúcskategóriás készülékével a legnagyobbaknak, illetve az ASUS-t is akik a Zenfone 3-at dobták be a ringbe.

Kíváncsian várjuk majd januárban a 4. negyedéves statisztika alapján készített táblázatot. Az utolsó negyed évi kimutatás az ünnepek miatt még biztosan meglepetést fog okozni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír